Επεξεργασία Ειδικών Υλικών

Επεξεργασία Ειδικών Υλικών

Έχουμε μεγάλη εμπειρία στην επεξεργασία και ανάκτηση πολύτιμων μετάλλων από πολύπλοκα υλικά. Από το 1972 έχουμε διαχειριστεί πάρα πολλές κατηγορίες και είδη μετάλλων με διαφορετικές συνθέσεις και τύπους.

«Μπορούμε να Διαχειριστούμε Σχεδόν Όλα Τα Υλικά Που Περιέχουν Πολύτιμα ή/και Βασικά Μέταλλα»

Τύποι Υλικών

Μπορούμε να διαχειριστούμε και να επεξεργαστούμε αρκετά μη συμβατικά υλικά με τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Παραθέτουμε παρακάτω ενδεικτικά μερικά είδη αλλά η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Για οποιοδήποτε υλικό το οποίο δεν υπάρχει στη λίστα μας αλλά θεωρείται ότι περιέχει πολύτιμα μέταλλα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας ενημερώσουμε εάν μπορούμε να το αξιοποιήσουμε.

Επάργυρα Κομάτια / Μπλοκ Αλουμινίου

Τα επάργυρα κομάτια αλουμινίου προέρχονται κυρίως από κεραίες τηλεπικοινωνιών κινητής τηλεφωνίας. Τα υλικά πρέπει να είναι καθαρά χωρίς βίδες ή λοιπές ξένες ύλες.

Χάλκινα Σύρματα Επιμεταλλώσεων

Τα σύρματα επιμεταλλώσεων αργύρου ή/και χρυσού περιέχουν συνήθως μικροποσότητες σε πολύτιμα μέταλλα. Πριν την επεξεργασία τους ή κατά την παραλαβή θα πρέπει να ελέγχεται εάν η ποσότητα που περιέχεται σε πολύτιμα μέταλλα δικαιολογεί το κόστος ανάκτησης.

Επάργυρα ή Επίχρυσα Μοτίφ

Τα επάργυρα ή επίχρυσα Μοτίφ μπορεί να είναι με βάση χαλκό, μπρούτζο, ζάμακ, αλ πακά και οποιοδήποτε άλλο βασικό μέταλλο. Ανάλογα με την ποσότητα και το είδος του υλικού θα πρέπει να εξετασθεί εάν η αξία των υλικών υπερκαλύπτει το κόστος επεξεργασίας καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τέτοιου είδους επιμεταλλώσεις έχουν μία πολύ λεπτή επικάλυψη. Καλό θα είναι πριν την οποιαδήποτε επεξεργασία να υπάρχει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της ποσότητας.

Καρβουνάκια (Carbon Brushes)

Τα συγκεκριμένα υλικά χρησιμοποιούνται στις ανεμογεννήτριες για τη μετάδοση ενέργειας. Η επιχείρησή μας παραλαμβάνει μόνο τα υλικά που περιέχουν άργυρο.

Αισθητήρες Λάμδα

Οι αισθητήρες λάμδα είναι ένα ανταλλακτικό στα αυτοκίνητα το οποίο συχνά χαλάει. Η επιχείρησή μας αγοράζει τους αισθητήρες ανάλογα με την ποσότητα.

Τουρμπίνες Αεροσκαφών

Οι λεπίδες στις τουρμπίνες των αεροσκαφών μπορεί να περιέχουν πλατίνη στην επιφάνειά τους. Ο λόγος είναι οι ιδιότητές της και το υψηλό σημείο τήξης της πλατίνης που κάνουν τους κινητήρες αεροσκαφών πιο ανθεκτικούς στις υψηλές θερμοκρασίες. Κάθε τύπος κινητήρα μπορεί να έχει διάφορες περιεκτικότητες.

Καθετήρες Πλατίνης (κυρίως Ηλεκτροφυσιολογίας και Αγγειοπλαστικής)

Οι καθετήρες που χρησιμοποιούνται σε κλινικές Ηλεκτροφυσιολογίας και Αγγειοπλαστικής περιέχουν πλατίνα συνήθως στις κορυφές τους. Η επιχείρησή μας αγοράζει τέτοιου είδους υλικά όπως Καθετήρες EP, Ablation, Ηλεκτρόδια EP και Οδηγούς, Οδηγούς Αγγειοπλαστικής κ.α.

Υλικά Εργαστηρίου – Χημείου

Υπάρχουν διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται σε χημικά εργαστήρια και δύναται να περιέχουν πολύτια μέταλλα όπως χωνευτήρια πλατίνης με τα καπάκια, σίτες ή διάφορα υλικά για αντοχή σε ισυρά οξέα, καλώδια πλατίνης ή ροδίου για thermocouple κ.α.

Επαφές

Οι επαφές από παλαιά τηλεφωνικά κέντρα, ρελέ ή άλλες εφαρμογές μπορεί να περιέχουν διάφορα πολύτιμα μέταλλα. Ανάλογα με το είδος του υλικού η επιχείρησή μας μπορεί να εκτιμήσει και να αγοράσει διαλεγμένο ή μικτό υλικό

Υλικά Οδοντοτεχνίας

Πολύτιμα μέταλλα μπορεί να περιέχουν διάφορα υλικά από οδοντιάτρους ή οδοντοτεχνίτες όπως γέφυρες και κορώνες, φίλτρα ή μέταλλα με πορσελάνη, οδοντιατρικά ενθέματα, υπολείμματα από σκούπες και σκουπίσματα κ.α.

 «Για οποιοδήποτε υλικό το οποίο δεν υπάρχει στη λίστα μας αλλά πιστεύετε πως περιέχει πολύτιμα μέταλλα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.»

Προσοχή:

  • Δεν παραλαμβάνουμε αμαλγάματα ή υλικά με ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ!
  • Δεν επεξεργαζόμαστε ούτε αγοράζουμε παλαιά κοσμήματα ή αντικείμενα 
  • Δεν συνεργαζόμαστε με ιδιώτες.
English