Επεξεργασία καταλυτών

Επεξεργασία καταλυτών

Η επιχείρησή μας δραστηριοποείται στον τομέα ανάκτησης πολύτιμων μετάλλων απο το 1972. Είμαστε μία παραγωγική μονάδα, πλήρως εξοπλισμένη με όλα τα μηχανήματα για το σωστό δειγματισμό καθώς και με εξειδικευμένο χημείο για σωστές αναλύσεις.

Γιατί όμως να επιλέξετε εμάς;

Κάθε καταλύτης έχει διαφορετική περιεκτικότητα σε πολύτιμα μέταλλα με αποτέλεσμα η αξία του να έχει μεγάλες διακυμάνσεις. Ο μόνος τρόπος να  βρούμε τί υπάρχει στην καρδιά του κάθε καταλύτη είναι η κατάλληλη επεξεργασία με τελικό στάδιο το σωστό δειγματισμό όπου μπορούμε να αντλήσουμε ακριβείς πληροφορίες για το είδος και την ποσότητα του κάθε πολύτιμου μετάλλου που εμπεριέχεται στους καταλύτες που μας προμηθεύετε. Με αυτό τον τρόπο ξέρετε ανά πάσα στιγμή την ποσότητα ,ποιότητα και τιμή των καταλυτών που μας “πουλήσατε” και έχετε τον έλεγχο της πορείας των δικών σας, πλέον, πολύτιμων μετάλλων.

  • Είμαστε οι πρώτοι και μοναδικοί στην Ελλάδα που διαθέτουμε την τεχνολογία να ανακτήσουμε πολύτιμα μέταλλα από τους καταλύτες
  • Οι ανταγωνιστές “πληρώνουν” σύμφωνα με το είδος του καταλύτη
  • Στην Jginis υπολογίζουμε επακριβώς (στο χημείο) την ποσότητα και αξία των πολύτιμων μετάλλων που εμπεριέχονται στους καταλύτες

Χαρακτηριστικά λειτουργίας Jginis και βασικών ανταγωνιστών

JginisΑλλοι
Παραλαβή απο τον χώρο σας(με κόστος)
Μεταφορά(με κόστος)
Ζύγιση καταλυτών(όταν φτάνουν στο εργοστάσιο)
Δειγματισμός
Ανάλυση δείγματος σε χημείο
Ακριβή αποτελέσματα ποσότητας πολύτιμων μετάλλων
Ενημέρωση της τιμής των πολύτιμων μετάλλων
Πίστωση σύμφωνα με το ακριβές βάρος των πολύτιμων μετάλλων που υπάρχουν στους καταλύτες
Αγορά καταλυτών μετρητοίς
Δυνατότητα αποθήκευσης των πολύτιμων μετάλλων για μεταγενέστερη "πώληση"
Υπαρξη/Αμεση πίστωση λογαριασμού μετάλλων του πελάτη
Δυνατότητα μετατροπής των πολύτιμων μετάλλων
Δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης
Ανακύκλωση των υπολοίπων μερών/υλικών του καταλύτη

Παραλαβή-Ζύγιση-Δειγματισμός

Παραλαβή

Η παραλαβή των υλικών γίνεται στις εγακταστάσεις μας κατόπιν συννενόησης. Η συνηθέστερη πρακτική είναι να παραλαμβάνουμε τους καταλύτες μαζί με το κέλυφος το οποίο αφαιρούμε με ασφάλεια στις εγκαταστάσεις μας.

Δειγματισμός

Η διαδικασία του δειγματισμού είναι πραγματικά μία ξεχωριστή επιστήμη. Ο σκοπός είναι από μία μεγάλη ποσότητα, η οποία μπορεί να είναι λίγα κιλά εώς τόνους, να φτάσουμε σε λίγα γραμμάρια δείγματος το οποίο θα πάει στο χημείο για ανάλυση. Εάν το δείγμα δεν είναι σωστό τότε η ανάλυση δεν θα είναι σωστή με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλες αποκλίσεις. Η επιχείρησή μας έχει επενδύσει πάρα πολύ σε εξοπλισμό ώστε να μπορούμε να παίρνουμε απόλυτα ομοιογενή δείγματα.

Το πρώτο στάδειο στον δειγματισμό είναι το σπάσιμο των υλικών σε πούδρα στα κατάλληλα “mesh” (=μονάδα μέτρησης μεγέθους) στην οποία ανακατεύουμε ώστε να έχουμε καλή διασπορά και ομοιογένεια. Αφού χωρίσουμε το αρχικό δείγμα σε ίσα μικρότερα υποδείγματα και ελέγξουμε ότι είναι πραγματικά ομοιογενές τότε μπορούμε να το πάμε στο χημείο για ανάλυση. Το μέγιστο που μπορουμε να δειγματίσουμε ανά μία παρτίδα είναι τα 500 κιλά.

Ποιοτική & ποσοτική ανάλυση

Αφού έχουμε το δείγμα μας μπορούμε αρχικά να κάνουμε μία γρήγορη ανάλυση/εκτίμηση για να δούμε περίπου τί πολύτιμα μέταλλα βρίσκονται μέσα στο δείγμα(ποιοτική ανάλυση) και σε τί περίπου περιεκτικότητα. Αφού έχουμε την πρώτη εκτίμηση ξεκινάμε για την κανονική “τακτική” μας ανάλυση(ποσοτική ανάλυση).Η ανάλυση αυτή θα μας δείξει ΑΚΡΙΒΩΣ την περιεκτικότητα σε πολύτιμα μέταλλα(πλατίνα, παλλάδιο, ρόδιο) η οποία χρειάζεται κάποιο χρόνο για να ολοκληρωθεί (συνήθως εντός 5 εργάσιμων ημερών). Μόλις ολοκληρωθεί η ανάλυση είμαστε έτοιμοι να πιστώσουμε το βάρος των πολύτιμων μετάλλων στον λογαριαμό του πελάτη π.χ 300gr πλατίνα, 100gr παλλάδιο και 50gr ρόδιο.

Κόστος Επεξεργασίας

Η επιχείρηση μας χρεώνει μόνο το κόστος της διαχείρησης και εργασιών των υλικών το οποίο περιλαμβάνει το κόστος παραλαβής,δειγματισμού,ανάλυσης και ανάκτησης των πολύτιμων μετάλλων ενώ το αποτέλεσμα των πολύτιμων μετάλλων πηγαίνει ΟΛΟΚΛΗΡΟ στον πελάτη. Με αυτό το τρόπο ο πελάτης κερδίζει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξία των καταλύτων που έχει και όχι ένα συμβατό μέσο όρο.Το κόστος αυτό είναι ανάλογο με τα κιλά που παραλαμβάνουμε. Υπάρχει το στάνταρ κόστος κάθε πελάτη που περιλαμβάνει το κόστος δειγματισμού και της ανάλυσης και μετά το κόστος επεξεργασίας το οποίο είναι ανάλογα με την ποσότητα.Το συνολικό κόστος μας αφαιρείται απο την αξία των μετάλλων.

Σημείωση: Σε περίπτωση που ο πελάτης δεν συμφωνεί με το αποτέλεσμα της ανάλυσης η επιχείρησή μας δεσμεύεται να επιστρέψει το υλικό πίσω στον πελάτη χρεώνοντας μόνο τα έξοδα που έχει ήδη κάνει. Δηλαδή το κόστος παραλαβής,δειγματισμού και ανάλυσης.

Λογαριασμός μετάλλου-(London Fix)

Ενα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα που προσφέρουμε στους συνεργάτες μας είναι ο “Λογαριασμός μετάλλου”. Οπως αναφέρουμε και παραπάνω, αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία ανάλυσης και βρούμε την περιεκτικότητα σε πολύτιμα μέταλλα τότε πιστώνουμε στους πελάτες μας το αντίστοιχο βάρος των μετάλλων. Οι πελάτες μας έχουν τότε την δυνατότητα να πουλήσουν ολόκληρη την ποσότητα ή μέρος αυτής απο τα μέταλλα που έχουν,βάσει της χρηματιστηριακής τους αξίας,σύμφωνα πάντα με το κλείσιμο της ημέρας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου(London Fix).

Για παράδειγμα έχουμε μία παρτίδα με αποτέλεσμα 300gr πλατίνα, 100gr παλλάδιο και 50gr ρόδιο όπου ο πελάτης θέλει να πουλήσει μόνα τα 100 gr πλατίνα και να κρατήσει τα υπόλοιπα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούνε οι συνεργάτες μας να βλέπουν πότε είναι καλές οι τιμές και να πουλάνε τότε μεγιστοποιώντας το κέρδος τους.

Μια άλλη δυνατότητα που μπορούμε ΜΟΝΟ εμείς να προσφέρουμε είναι να κάνουμε μετατροπή των μετάλλων σε χρυσό και να κρατήσουμε στον “Λογαριασμό μετάλλων” όχι πλατίνα ή παλλάδιο αλλά χρυσό. Αυτό γίνεται με την πώληση των μετάλλων που έχετε κάνοντας μία άμεση αντιστοιχία σε αξία χρυσού τον οποίο κρατάμε για λογαριασμό σας. Η πώληση των μετάλλων είναι άμεση. Η εντολή για πώληση θα πρέπει να μας έχει δοθεί το αργότερο μέχρι τις 12:00 της εκάστοτε ημέρας οπότε να προλάβουμε το κλείσιμο του χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν είναι εφικτό τότε το κλείσιμο θα γίνει την επόμενη εργάσιμη. Η πληρωμή γίνεται εντός 7 εργάσιμων (συνήθως μέχρι 4 εργάσημων) σε λογαριασμό που θα μας έχετε δώσει.

English